11 Şubat 2014 Salı

Patlicanlı Ricottalı Lazanya


Merhaba

Tabiki bir tatil ve zararlı günü :) Cumartesi pazarları hafta içinde aklımızdan geçirdiğimiz ama yiyemediğimiz yiyecekleri tüketebildiğimiz gün. :)

Geçen gün tv de gezinirken Patlıcanlı Ricottalı Lazanya tarifi ile karşılaştım. Lezzetini tahmin ettim ve bizim damak tadımıza uyacağını düşünerek bunu yapmalıyım dedim.

Malzemeler

1 kg a yakın domates ( Ben çeri kullandım kış olduğu için yazın her türlü domatesten olur)
1 kg patlıcan
400 gr lık bir paket ricotta peyniri
1 su bardağı mozarella
3-4 dal fesleğen
Yarım paket yada arzu ya göre 1 paket Lazanya yaprağı
Zeytin yağ


Yapılışı

Domatesler yıkandıktan sonra tepsiye alınır. Üzerilerine biraz zeytin yağ gezdirip bir tutam tuz ve karabiber biraz da kekik ile karıştırılıp fırında közlenmeye bırakılır. 30 dk 200 derece de domatesler patlıyor yumuşuyor.ak

Diğer tarafta 1 kg patlıcan közlenir. Közlenen patlıcanlar ezilir ve ricotta peyniri ile karıştırılarak bir harç hazırlanır. İçine isteğe göre tuz ve karabiber de ekleyebilirsiniz.

Fırından çıkan domatesler rondo ya alınır üzerine fesleğenler eklenir ve çekilir. Sulu bir sos oluyor.

Lazanya kabına önce domatesli sos dökülür üzerine yaprak lazanyalar onun üzerine patlıcanlı harç sonra tekrar yaprak lazanya sonra domates sos sonra patlıcanlı harç ve bir miktarda mozarella konularak kat kat malzeme bitene kadar dizilir. En üste domates sos, mozarella veya taze kaşar ile kaplanır.

200 derece fırında 30 -35 dk pişirilir.

Lezzet Yorumları : Genelde hazır alınan lazanyalar da kutunun üstündeki gibi tarifi uygularsanız kuru oluyor. Bu domates sos lazanyanın pişmesi ve yumuşamasını sağlıyor. Ricotta peyniri bize çok yoğun geldi. Bu nedenle bir sonraki yapışta peynir yerine hafifi sulu bir beşamel sos yapmayı düşünüyorum. Tabi peynir beşamelden daha faydalı yada peynir ölcüsünü biraz azaltıcam. Sizde ricotta nın tadını seviyorsanız ölçüde verilen kadar kullanabilirisiniz. Fakat sevmiyorsanız diğer yöntemleri deneyebilirsiniz.

Domates sosunun tadı ve közlenmiş patlıcan uyumu ise şahane oldu. Denemenizi tavsiye ederim.

Bu arada ricotta bizim taze çökeleğimsi peynirin biraz daha ıslak hali yaparken çökelek gibi bir peynir bile kullanabilirsiniz. Mozerella yerinede taze kaşar olabilir.


Afiyet Olsun

Sevgiler



2 yorum:

  1. Epeyidir gelmiyordum, aaa bir sürü yazı eklenmiş.
    Ama vakit yok, neysem ki I pad var, dur şu yemek işini halledeyim, yettiim.

    Öperim.

    Meraklı anne

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne zamandır yorum gelmiyordu okuyor ama yorum yazmıyor diyordum demek okumuyormuşsun :) Bu aralar Bloga el attım her hafta yazmaya çalışıyorum. :)

      Bende öperim ....

      Sil

Merhaba

Blogumu okuduğunuzda yorum bırakırsanız sevinirim. Ziyaret ettiğinizi ancak yorumlarınızdan anlayabiliyorum.
Teşekkürler