25 Ocak 2013 Cuma

Film Yorumları


Merhaba

Bugün karne günü okullar kapandı. 15 gün tatiliz. :) Herkes için güzel bir tatil olsun. Biz bu 15 günün bir kısmında İstanbul da olacağız. Arkadaşlarla mekanlar la aile ile hasret gidereceğiz.Artık dinlenecekmiyiz yorulacakmıyız bilemiyorum.

Önümüz deki hafta içinde 4 adet film izledik. Biraz onlardan bahsetmek istiyorum.

İlk bahsedeceğim film;

Kıyamet Günü ( The Impossible)

Naomi Watts ve Ewan Mcgregor başrolller de. 2004 yılında Tayland da gerçekleşen tsunamiyi konu almış gerçek bir ailenin öyküsü. Biraz dramatik bir film fakat görsel çekimler çok hoşuma gitti. Güzel farklı açılardan çekilmiş görüntüler var filmsizi içine alıyor ve sanki sizde o anı yaşıyorsunuz.

Takip İstanbul ( Taken 2)

Başrolde Liam Neeson aksiyon film i. Tabiki tutarsızlıklar var fakat genel anlamda hareketli bir aksiyon filmi.  Sabun köpüğü olarak değerlendirebiliriz. İstanbul da Eminönü Sultan hamam SultanAhmet'te çekmişler :) Arada Mısır çarşısı özlemimide giderdim. :) Tavsiye edilir.

Uçuş ( Flight)

Denzel Washington başrolde. Film de arızalı bir uçağı kahramanca bir maharet ile uçurarak taşıdığı 102 yolcunun 98 inin hayatını kurtaran ticari bir havayolu şirketi pilotunun hikayesi anlatılıyor. Devamaın yazmıyorum izlemenizi tavsiye ederim. Bakalım pilot kahraman mı yoksa mahkum mu olacak :)

Zincirsiz

Bu bir Tarantino filmi kesinlikle izlenmeli diyorum. Henüz vizyona girmedi Şubat ayında sinemalarda olacak fakat ben dvd olarak satınalabildim. Sizde bulabilirsiniz.
Oyuncular da güçlü; Jamie Foxx, Christoph Waltz, Leonardo Dicaprio; Kerry Washington; Samuel Jackson.

Siyahlarla beyazlar arasındaki çekişmeyi güzel bir dille anlatmış. Film in sloganı Onun özgürlüğünü aldılar. O herşeyi alıyor. :) Western tadında bir film.


Ayrıca bu hafta Gençturkcell kapsamında Pzt günkü sinema keyfinide kaçırmadık. Kardeşim sağolsun. Cem Yılmaz ın gösteri film ine gittik bu hafta benim için keyifli idi. Gülmek isteyenlere fakat bir uyarı eğer küfürden nefret ediyorsanız gitmeyin :) Fakat benim küfürle bir sorunum olmadığı için güzel güzel eğlendim. Aslında ben filmden daha çok insanların verdiği tepkilerle daha çok eğlendim. Bir adam sinema salonunda uluyordu resmen gülmek yerine :)

Bu aralar 2 yıl önceki kadar çok sinema izlemeye başladım tekrar dan mutluyum. Sonunda Mersin de istediğim gibi bir DVD ci bulmanın huzurunu ve keyfini yaşıyorum :)

Birkaç kitaptanda bahsetmek istiyorum. Geçen gün İdefix den sipariş ettim ve çok hızlı bir şekilde elime ulaştı.

Prof Dr. Sabiha Paktuna Keskin nin 3 adet kitabını aldım. Biri Davranışlara sözgeçirmek Sözsüz Disiplin. ( 8 yaşında bir kız çoçuğum var ve bazen onunla başa çıkabilmek için bazı şeyleri okumam gerekiyor yeni nesil çocuklar zor yetişiyor)


İkinci kitap Çocuk Davranışlarındaki Korkuyu tanımak ve Baş Etmek. Ben bu kitabı gece uykusuzlukları için aldım. Kızım geceleri kendi başına yatmak istemiyor ve gece sürekli uyanıp bizim yanımıza gelmek istiyor. Bir ara azalmıştı bu durum fakat 1 haftadır şiddetli olarak geri döndü kitabı hızlıca bir gözden geçirdim. Çözüm ile ilgili bir ip ucu yok fakat çocuğun yaptığı davranışların nedenini anlıyorsunuz. ben şuan davranışlarını daha iyi gözlemleyebiliyorum. Çocuk beyni bizimkinden farklı çalışıyor.


Üçüncü kitap da Kanıt Tanık Bilirkişi ( Amigdala Unutmaz 2) Bu kitabı kendi özel ilgimden aldım. Psikoloji ile uğraşmak ve okumak hoşuma gidiyor. İnsanları daha iyi anlayabildiğimi düşünüyorum.

Evett şimdilik bu kadar.

Muhtemelen tatilde yazmak için çok şey birikir bende sizlerle paylaşabilirim.

Sevgi ile kalın.

Alev

1 yorum:

  1. Ohooo 15 yazı birarada olmuş.
    Haydi hayırlı yolculuklar.

    Cezeryeleri yiyen anne

    YanıtlaSil

Merhaba

Blogumu okuduğunuzda yorum bırakırsanız sevinirim. Ziyaret ettiğinizi ancak yorumlarınızdan anlayabiliyorum.
Teşekkürler