4 Mart 2013 Pazartesi

Çilekli Tart

Merhaba

Günler hızlı akıyor. Bazen yapılacak birşey çıkmıyor bazense  o kadar iş oluyor ki yetişemiyorum. Bu aralar kardeşimin ev ve evlenme telaşı hakim hemem hemen hergün evine birşeyler geliyor ve bende evin kapısını açarak gelen şeyleri karşılama görevindeyim :)

Bu arada da kendi semtimde bol bol gezme şansını yakaladım. Yeni bir pazar keşfettim. Eve yakın olan pazarı bir türlü sevemedim. Beklentilerimi karşılamıyordu :)

Bu perşembe de pazarı gezerken güzel ufacık mis gibi kokan Silifke çilekleri ile karşılaştım. Diyette olmamıza rağmen dayanamayarak çileği aldım ve tart yapmaya karar verdim alır almaz.

 
Tarifimi ?
 
 
 
 
Malzemeler

Sarı Krema için:2 yumurta sarısı
1 bütün yumurta
2 çay bardağı un
1 bardak ılık su
Yarım litre sut
2 bardak toz şeker
1 paket vanilya
50 gr tereyağı
Hamur İçin
 
250 gr Katı yağ
4 Su bardağı Un
2 çaykaşığı kabartma tozu
6 çorba kaşığı pudra şekeri
2 Yumurta
 
Üzeri için
 
500 gr Çilek 
 
 
Bu tarif  26 cm lik borcam için geçerlidir. 21 cm lik için yarım ölçü kullanabilirsiniz.
 
 
Hamur için katıyağ (oda sıcaklığında) un, kabartmatozu,Pudraşekeri ve yumurtayı kaba alıp yoğurun biraz sertbir hamur elde edeceksiniz.
 
Hamuru borcamın yada tart kalıbının içine yerleştirin. Üzerine kabarmaması için çatalla delikler açın ve yine hamurun kabarmasını önlemek için yağlıkağıtı üzerine örterek kağıdın üzerine fasulye nohut gibi bakliyatlar atarak 200 derecelik fırında 15 dk bakliyatla 5 dakikada bakliyatları alarak pişirin.
 
Fırından çıktıktan sonraki hali
 
 
 
Hamuru fırına attıktan sonra kremasını yapmaya başlıyoruz. Yukarıdaki malzemeleri bir tencerede karıştırın daha sonra ateşe alın muhallebi kıvamına gelene kadar karıştırarak pişirin. Forkurdamaya başladığında sertleşmeden ocaktan alın.

 
Kremayı hamurun üzerine döktükten sonra üzerini çilekler ile istediğiniz gib süsleyebilirsiniz.
 
 

Afiyet olsun.:)
 
Bu tartı yaptığım akşam bir çay daveti aldık. Ailece tartımız kaptığımız gibi gittik. Tartım baya bir beğenildi hem hafif hem lezzetli olmuştu. Tabi çileklerin biraz daha tatlanmalarını bekleyeceğiz. :) Fakat yinede bu mevsimde Mersin'de hormonsuz küçük çilekler bulabilmek insanı çok mutlu ediyor.
 
Yemek yapmanın dışında bol bol spor yapmaya ve yaptıklarımı yememeye başladım. Malum yaz geliyor. Formda olmak lazım. Aslında çoğu insana göre kilom gayet yerinde fakat ben biraz daha fit olmak istiyorum.
 
Tenis te artık ufak ufak maç yapmaya başladık. Tabi ki ben hırs yaptım. :) Macı kazandım fakat bileğimide bir miktar zorladım sanırım. Muhtemelen yarın bir dr a gidip göstereceğim.
 
Bugün evde temizlik var. Umarım bu sefer şansım yaver giderde uzun zamandır aradığım gerçek anlamda yardımcıyı bulabilirim. Bu işle şans işi anladım. Bakalım ne olacak.
 
 
İkinci dönem başladığından beri ders krizi yaşıyoruz kızımla oda bıktı bizde bıktık. Ödev konuşmaktan 2. sınıfta günde 50 tane ye yakın test çözüyoruz malesef :( ödev olduğu için bakalım üniversite sınavına hazırlanırken ne kadar test çözecek. Kızım şuan Türkçe ve Hayat Bilgisi kitaplarını yırtıp Geri Dönüşüm kutusuna atmayı planlıyor :) Yani bi o kadar da bilinçli :)  Şu eğitim sistemi bir düzelse artık. Fenalık geldi. Önümüzde ne olduğunu bilmeden çocukları at gibi yetiştirmeye çalışıyoruz. Hayır benim gibi karşı çıkan velilerde kötü anne baba oluyor. Bunu anlayamıyorum. Kısaca yine isyanlardayım. Bakalım bu veli toplantısında kendimi tutabilecekmiyim. Bana kolay gelsin.
 
 
Sevgiler
 
Alev
 
 
 
 

2 yorum:

  1. Merhaba,tartı deneyeceğim,çok hoş görünüyor.(Margarin kullanılmasa daha iyi olur ama bu tür tatlılar da ancak öyle oluyor maalesef :(
    Kızım 4. sınıfa gidiyor.Dersine yardım etme olayı zor gerçekten.Ama işleyiş böyle artık.

    YanıtlaSil
  2. Merhaba

    Margarin olmadan o hamur sert ve kıvamlı olmuyor malasef fakat tereyağ ile de denebilir şimdi aklıma geldi. :)
    Bizde 4. sınıfa gelebilsek ahh ahhh :)

    Sevgiler

    YanıtlaSil

Merhaba

Blogumu okuduğunuzda yorum bırakırsanız sevinirim. Ziyaret ettiğinizi ancak yorumlarınızdan anlayabiliyorum.
Teşekkürler