Merhabalar
Perşembe akşama doğru bir sıkıldım bir sıkıldım. Dedim mutfağa gir sen, senin rahatlanam için yemek yapman lazım.
Evde şu aralar sürekli bir diyet yapmak az yemek un, tuz, şeker yememek sürekli bu konuşmalar dönüyor ve benim sinirlerim bozuldu. Yeni bir çok tarifimi yada aklıma gelen uydurma yemekleri denemek istiyorum. Fakat eşim son 8 ayda edindiği 6 kilodan çok şikayet ettiği için benim elimi bağlıyor. Yemek yapma deyip duruyor. Bende elinden çikolatası alınmış çocuklar gibi mutsuz oluyorum. :)
Velhasıl aman dedim gir mutfağa yap. Kimse yemezse ben yerim sonrada ertesi gün 2 saat koşu yaptım mı tamamdır gitti bütün kaloriler.
Boşnak mantısı yapmaya karar verdim. Ertesi akşamda Kayınvalide'me çaya gidecektik. Birde çilekli pasta yap çocuklar sever yerler dedim. Girdim mutfağa :)
Malzemeler
Hamuru için
3 su bardağı un
1 su bardagı su
tuz
Sıvı Yağ
İç harç
250 gr kıyma
2 soğan
karabiber
tuz
Öncelikle bir kaseye unu tuzu ve suyu koyarak yoğurmaya başlıyoruz. orta sertlikte bir hamur elde ediyoruz. bırakıyoruz biraz dinleniyor.
İç harcı hazırlıyoruz. kıymanın içine soğanı rendeliyoruz. Dilediğimiz kadar tuz karabiber. İçimiz hazır.
Hamurumu 8 ufak bezeye ayırdım.
Bezeler tek tek pasta tabağı büyüklüğünde açılır
Açılan bezelerin arasına sıvı yağ dökülerek üst üste dizilir.
Yağlanmış üstüste konulmuş hamurları elimize alıp çevire çevire büyütüyoruz
Elimizde açtığımız hamuru kareler halinde kesiğ mektup zarfı gibi kapatıp tepsiye yanyana diziyoruz.
200 derece ısınmış fırında üzerleri kızarana kadar pişiriyoruz.
Sonra tabaklara alıp sarmısaklı yoğurt dokebilirsiniz. Yada daha tepsiden çıkarmadan tepsinin üzrine yoğurt dokup yumuşamasını bekleyebilirsiniz. Tercih sizin.
Afiyet Olsun
Sevgiler
Alev
Vallahi ağzım sulandı.
YanıtlaSilEllerine sağlık.
Bileğin nasıl.
paslanmış anne
Siz geldiğinizde de yaparım yeriz beraber :)
YanıtlaSil