19 Şubat 2013 Salı

Edirne


Merhaba

Sömestre tatilinin ikinci yarısında sevgili eşimin süprizi ile bayaki bir gezdik. Bizim gezilerimiz spontan gelişir genelde bu gezimizde aynı öyle oldu. Aslında otelde havuz spa hamam yapacakken otelin azizliğine uğrayarak iyi de birşey yaptık. Edirne yi gezdik. :)

Edirne daha önce görmediğim bir yer olmakla beraber ciğerini bir çok kez yemiştim. Ciğer de ciğer ama herkese tavsiye ederim. Direk yemekle girdim konuya ama geziler ne kadar ilgimi çekiyorsa yemekler de o kadar ilgilimi çekiyor.


Meriç Nehri

Selimiye Camii

Meriç nehri

 
Meşhur Ciğer
Çarşı içindeki Niyazi Ustayı şiddetle tavsiye ederim.
 
Edirne nin mimarisi çok hoş gezinirken başka bir ülkede gibi bile hissedebilirsiniz kendinizi. Bir çok tarihi yapıya sahip. Köprüleri camiler külliyeleri ile muhteşem bir tarihi havanın içine çekiyor sizi.

Meriç nehiri kenarında bir çok restaurant ve çay bahçesi mevcut bizim gezimiz esnasında karnımız tok olduğu için Meriç kenarında sadece çay ve kahve içmek ile yetindik. Restaurantlar başka sefere kaldı. Fakat Edirne de de herhalde sadece ciğer yenir gibime geliyor.Ayrıca Edirne nin peynirleri çok meşhur beyaz peynir gitmişken alabilirsiniz. birde peynir tatlıları vardı fakat ben onu pek beğenmedim. Herkesin damak tadı farklı tabi.
Biz Silivri de konaklama yaptık ve yol çokta uzun sürmedi ayrıca gidişte her yer yeşil olduğu için mazaralar çok hoştu. Birde bazı yerlerde öyle güzel evler yapmışlar ki bakmaya doyamadık. Türk mimarisi ile uzak yakın ilişkisi yok sanki :)


Böylelikle Türkiye de gezip görmediğimiz sayılı yer kalıyor.  Yeni yerler keşfetmek üzere......


Sevgiler

Alev

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Merhaba

Blogumu okuduğunuzda yorum bırakırsanız sevinirim. Ziyaret ettiğinizi ancak yorumlarınızdan anlayabiliyorum.
Teşekkürler