11 Aralık 2012 Salı

Kitaplar ve Kermes


Merhaba

Zamanın hızlı akması biz insanlar için iyimi bilemiyorum. Fakat günler saatler sanki bir çırpıda geçip gidiyor. Eskiden de bu kadar hızlı akarmıydı hiç bir fikrim yok. Bir yılı daha sonlandırıp yeni bir yıla başlama zamanı geliyor yavaş yavaş ve geçen yılın muhasebesini yapmakta gerekiyor bu aralar.

Mersin de de kış biraz biraz  yüzünü göstermeye başladı. Fakat burası gerçekten çok değişik bir havaya sahip bir gün önce yağmur fırtına bir gün sonra günlük güneşlik olabiliyor. Sıkıcı bir kış olmayacağı kesin. İstanbul dayken bazen içim kararırdı. Süreli karanlık hava sürekli yağış. Dr lar da diyorya kış ayları depresyon ayları karanlık nedeni ile burada depresyon falan yok :) bir gün kapalı ise diğer bir gün açıyor hava :)

Geçen hafta oldukça hareketli bir hafta oldu. Artık iyice alıştım bu şehire rahat rahat evden çıkıp gidebiliyorum sokaklara :)

Bu hafta elimdeki kitabı bitirdim. Eski bir kitap aslında okuduğum fakat çalışmaktan vakit bulamamış ve bir gün okurum elbet diye aldığım bir kitap EMPATİ. Kitap çok ilgimi çekti 600 sayfa olmasına rağmen sanırım 2 hafta içinde bitirdim. Hatta son 300 sayfayı iki günde okudum diye bilirim. Konusu farklı biraz benim de ilgi alanıma giren konular belkide ondan bir miktar kurgu var tabi içinde fakat gerçeklik yönüde bence bir o kadar kuvvetli. Sürükleyici bir kitap özellikle beyin duygular psikoloji gibi konulara ilgisi olanlar için daha da etkileyici olabilir. Aksiyonu da var macera da hatrı sayılır. Tavsiye edilir.



D&R a gittim bu hafta klasik gezimi gerçekleştirdim. Neler var neler yok diye. İki kitap aldım. Modern Çiftlere Bilgece Öğütler  ve Duyguların Dili. İndirim vardı ilk kitap 4 TL ikinçi kitap 10 TL

Modern Çiftlere Bilgece Öğütleri okumaya başladım. bir çırpıda okuyabileceğiniz şiir gibi görünen ama aslında şiir olmayan fakat benzetmeleri ile gerçekten etkileyen bir kitap.
Çiftlere unuttukları yada farkında olmadıkları şeyleri tekrar hatırlatan bir kitap. Kitap taki tüm tespitler doğru nereden biliyorsun derseniz okurken evet artık bende böyle yapıyorum bizde böyle yapıyoruz dediğim öğütler var içinde zaten bu kitaptaki gibi yaşayabilse insanlar ilişkilerini doğru insanlarla etrafımızda bir sürü mutsuz insan mutsuz çift bir anda ortadan kaybolur. Bu kitabıda şiddetle tavsiye ederim. Kitapla ve ilişkilerle ilgilide nacizhane tespitlerimi başka bir yazıda detaylı olarak yazacağım.

 
 
 
Şuan yine okumakta olduğum ve en kısa zamanda bitireceğim bir kitabım daha var. Bora'nın Kitabı Ayşe Kulin.  Bu kitapta gayet akıcı bir şekilde ilerliyor zaten Ayşe Kulin'in ilerlemeyen kitabını görmedim :) Önce ilk kitabı sonra ikinci kitabı yine tavsiye edilir.
 
 
Kitaplar dışında neler yapıyoruz. Ailece Tenis dersi almaya başladık. Kızım kendi yaş grubundaki arkadaşları ile ders alırken bizde eşimle beraber ders alıyoruz. Hayat bir şeyleri beraber paylaşabilince güzel diyerek başladık. Çok keyifli hem kaliteli zaman geçiriyoruz hemde yediğimiz yemekleri hızlıca yakıyoruz. Bir taşla iki kuş.:) Tabi Mersin'de böyle aktiviteler yapmak İstanbul dakinde çok daha ucuz :) Kızım için 1 aylık kursa 100 TL veriyoruz. Bizim ise özel ders saat ücretimiz sadece 25 TL kişi başı. İstanbul da bunu yapmaya kalksaydık ciddi bir para ödeyeceğimizi biliyorum daha önce araştırmıştım. :)
 
 
Geçenlerde bir cheasecake yaptım. Fakat foto çekmeye fırsat kalmadan silinip süpürüldü. Tekrar yaptığımda resimleri ile beraber tarifimide paylaşacağım. Mascarpone peyniri cheasecake süper gidiyor sadece bu kadarını söyleyeyim.
 
Dün okulumuzun kermesi vardı. Sınıf anneleri satış yaparken bir anda satış işine çocuklar da daldı. Bu çocuklardan biride Buse idi ki ben böyle birşeyi kesinlikle yapmayacağını düşünürdüm. Fakat gördüklerim karşısında şaşkınlığımı gizleyemedim.
 
Elindeki mısır torbasını satmaya çalışıyordu denediği taktikler yetişkin bir çok satıcıya taş çıkarırırdı. Önce bağırarak satma yöntemini kullandı. Sattı. Sonra başka birşey satmaya çalışan bir öğrenciye satış yapmaya çalıştı ki bu derslerde gösterilebilecek bir satış tekniğiydi. İki çocuk karşı karşıya birinin elinde mısır diğerinin elinde kurabiye normal satış fiyatları 1 TL Buse karşısındakine mısır alırsa kurabiyesini alabileceğini söyledi. Kızda tamam dedi. Kurabiyeyi 1 TL ye alan Buse elindeki mısırın fiyatını anında 2 TL ye çıkarıp kıza saatı. Yanına koşup öpesim geldi. Ama kendimi tuttum tabi. Parayı kumbaraya attıktan sonra yeni mısır paketini 1. Sınıflar dan kurduğu bir satış ekibine sattırmaya çalıştı başarılı da oldu. Ben izlerken çok eğlendim ve aslında yanımda kameram olmadığından bunları görüntüleyemediğim içinde üzüldüm. Vereceğim satış eğitimlerinde örnek materyal olarak kullanabilirdim.
 
 
Haydi kalın sağlıcakla
 
Alev
 
 





3 yorum:

  1. Empati güzel kitaptır, Olasılıksız da öyleydi ,istatistik sevmeyenler için değil ama , oldukça sıkılanları da biliyorum hani, blogunuz hayırlı olsun diyorum, hoş geldiniz:)

    YanıtlaSil
  2. Teşekkür ederim. Evet olasılıksızı elimde sallandıra sallandıra okuyamamıştım :) yarım bıraktığım nadir kitaplardan oldu.
    Sevgiler

    YanıtlaSil
  3. Buse bu, yapar. Maşallah. İnsan kamera almaz mı, cık.. cık..
    Ayşe Kulin ben de okudum ve evet bildiğimiz gibi. Empatide çok uzun zaman önce okudum ve hala hatırladığıma göre çok beğenmişim.

    Korsanla mücadele tabi, yayınevlerindeki indirimli sürpriz kitaplar harika oluyor.

    Kitapkurdu anne

    YanıtlaSil

Merhaba

Blogumu okuduğunuzda yorum bırakırsanız sevinirim. Ziyaret ettiğinizi ancak yorumlarınızdan anlayabiliyorum.
Teşekkürler