17 Ekim 2012 Çarşamba

Kitaplar

Merhaba

Kitaplar iyi vakit geçirmek, hayal gücünü güçlendirmek, bilgi edinmek için vazgeçilmez materyaller. Benimde keyif aldığım hobilerimden biri. İş hayatından bir mola alınca kitap okumaya daha fazla vakit ayırabildim. Çalışırkende işim nedeniyle yoğun olarak kitaplar okuyordum. Fakat o kitaplar biraz daha psikolojik biraz daha kişisel gelişim konulu kitaplardı. Yaz aylarında daha çok çerez olarak nitelendirdiğimiz kitapları da okumaya vakit buldum. Bunları da sizlerle paylaşmak istiyorum. Belki okumuşsunuzdur yada okumak istersiniz. Her kitabın okuyan kişiye göre hissettirdikleri düşündürdükleri duygular farklı farklı tabi.

Okumaktan zevk aldığım ve serisinden sadece bir kitap okuyamadığım ki o kitap ta sırada Debbie Macomber in  Bir Yumak Mutluluk ve Mucizeler Dükkanına Dönüş. Yazarın ilk kitabı olan Mucizeler Dükkanı nıda kışın okumuştum. Okuması çok keyifli kadın hikayeleri var içinde her kadın kendinden birşeyler bulabilir. Ayrıca yazım dili nedeniyle de oldukça akıcı bir solukta okunabilecek bir kitap dizisi. Elimdeki kitapı bitirdiğimde Bahçemde Yeşeren Umutlara başlayacağım.

Diğer elime geçen  kitapta Elif Şafak Şemspare oldu. Aşk kitabını büyük keyifle okumuştum. Şemspare yi de yine aynı konu ile ilgili olduğunu sanarak aldım. Fakat öyle çıkmadı. Şemspare bir deneme kitabı kısa kısa yazılardan oluşuyor. Güncel konularda var içerisinde gazete köşe yazısı tadında bir kitap.

Hande Altaylı ilk defa okuduğum yazarlardan kitabın konusu aslında çok alışkın olduğumuz kasabadan şehire tırnaklarını kazıyarak gelen bir kadın hikayesi kitabın konusu çok bilindik olmasına rağmen kullanılan dil nedeniyle sanırım çok akıcı bir kitap çok hızlı bitti.
 
 
 
Kitap piyasaya çıkalı çok uzun zaman oldu. Fakat benim kütüphanem de ancak sıra geldi. Psikolojik kitapları seviyorum Empati de bu tip bir kitap hem biraz gizem içeriyor hemde bir çok felsefe ile ilgili bilgi veriyor. Kitabı bitirmedim hala okumaktayım.
 
Bunların dışında birde vazgeçilmezim Ayşe Kulin tabiki tabi ben Ayşe Kulin'in kitap yazma hızına yetişemiyorum. Gizli Anların Yolcusu gerçekten farklı bir hikaye özellikle bir kadının elinden bir erkek ağızı ile yazılmış olması gayet çekici. Konuda alışkın olmadığımız konulardan. Çok ayrıntı vermiycem tavsiye ederim. Hatta en kısa zamanda Bora'nın Kitabını da alıp okuyacağım bu kitabın devamı yada alıntısı şeklinde olduğunu düşünüyorum.
 
Tabi hep roman deneme okumuyorum. Bazende yemeklerle sağlıklı beslenme ile ilgili kitaplarıda okuyorum. Elimde bu konularla ilgili son kitap Karatay hocanın son kitabı Karatay Mutfağı. İçerisinde gayet besleyici ve sağlıklı yemek tarifleri içeriyor. Bunun yanında Yoğurt yapmaktan salça yapmaya kadar bir çok anneanne tarifide var.
 
Kitap yorumlarımdan şimdilik bu kadar okuduğum bu kitaplar içinden keyif almadığım olmadı. Okumakta zorlandığım ise deneme olması nedeni ile Elif Şafak'ın kitabı oldu. Onun dışındaki tüm kitapları şiddetle tavsiye ederim...
 
Sevgiler
 
Alev
 

1 yorum:

  1. Elif Şafak ı bende almadım.
    Gazete yazılarının toplandığı kitapları ( Yılmaz Özdil hariç) sevmiyorum.

    Bora yı da alamadım henüz, bakalım.


    Hala bilmiş anne.

    YanıtlaSil

Merhaba

Blogumu okuduğunuzda yorum bırakırsanız sevinirim. Ziyaret ettiğinizi ancak yorumlarınızdan anlayabiliyorum.
Teşekkürler