24 Mart 2014 Pazartesi

Bahar Gelmiş Hoş Gelmiş


Merhaba

Mersin deyken en çok özlediğim şey simit oluyordu. Burada simitler yumuşak açık renk aynı tadı vermiyor bir türlü. İstanbul'a gider gitmez de illa ki bizim mahalle deki simit fırınına bir uğramam lazım genelde 3 gün boyunca her gün bir simit yiyorum. Hatta her fırsatta.... :)

Simit fırınını en son ziyaret ettiğimde bu fotografı kaçamak çektim. :)


Tabi artık simit için İstanbul'a gitmeyi beklemem gerek kalmadı. Mersin de Simit sarayı açıldı. Onların simidi İstanbul dakine oldukça yakın :) Yaşasınnn yaşasınnn  :)

Evettt simit kokusundan sonra birde baharla beraber buraları sardı turunç kokusu :) mis gibi kokuyor sokaklar caddeler kokuyu aldığım sokakta durup başlıyorum koklamaya içim açılıyor. Ben bu memleketin en çok baharını seviyorum. Resmen şehri mis gibi bir koku kaplıyor, bayılıyorummmm.

Bunların dışında okul devam ediyor. Yaz gelsin diye bekliyorum. Ayşe Kulin'in  Hayal kitabına başladım. Bitirmek üzereyim. Dili her zamanki gibi güzel keyifli insana iyi vakit geçirtiyor..

Memlektin haline deyinsem mi deyin mesem mi diyorum söyleyecek çok sey var fakat yazmaya başlasam bitmez. Şu seçimler hayırlısı ile bitse ülkenin üstünden kara bulutlar kalksa kimse ölmese ahh ahh bakalım nereler yaşayıp göreceğiz. 

Sevgiler 

Alev



3 yorum:

  1. Bak şimdi özendim. Ben de ''hayal'' e başlayayım o zaman.
    Sağol kitap öyle güzel bir hediye ki.

    Burada henüz o kokula başlamadı, dörtgözle bekliyoruz. Simit ahh simit.

    Öperim çokcana.
    Sevinçli anne

    YanıtlaSil
  2. Kitap daha bitmedi. Malum durumlardan okuyamadım. İnsallah bitiricem :)

    YanıtlaSil
  3. yazı isteriz, yazı isteriz

    sabırsız anne

    YanıtlaSil

Merhaba

Blogumu okuduğunuzda yorum bırakırsanız sevinirim. Ziyaret ettiğinizi ancak yorumlarınızdan anlayabiliyorum.
Teşekkürler