18 Aralık 2012 Salı

Patlıcan Giydirme



Merhaba

Kış yeni başladı fakat ben en ağır geçirdiğim griplerden birini geçiriyorum. Pozitif düşünce kapsamında hastalığı yok saydım. Sıkı beslenip hayata olduğu gibi devam ettim ki yok sayarsam geçer. Fakat bu sefer başarılı olamadım. Pazar günü o hasta halimle tenıs oynamamam gerekiyormuş Pazar akşamı anladım. Neymiş hasta isen yatıp dinlenilecek vucüdu zorlamayacakmışsın. Umarım bu kışın ilk ve son hastalığı olur. Tedavide ilaçların dışında eşimin getirdiği Kaynar isimli bitkisel çayı da kullanıyorum. Tarsus a özel bir çay diyebiliriz. Kök bitkilerden oluşuyor genel olarak. Tarçın zercefil, zerdeçal, havlıcan, karanfil, yenibahar bitkilerinden oluşuyor. Tarcın tadı baskın geliyor zencefilin boğazı hafifi yakması da iyi geliyor.

Bu kadar hastalık muhabbeti yeter. Şimdi sıra cuma günü ilk kez denediğim fakat lezzeti süper olan  bir  yemeğin tarigine geldi.

Patlıcan Giydirme

Malzemeler 

4 adet patlıcan
500 gr Kıyma ( Ben 200 gr kuzu 300 gr dana aldım. kuzu mutlaka almalısınız.)
1 adet soğan
3 adet sarımsak
Kekik
Kimyon
Karabiber
Tuz
Kırmızı biber
Maydanoz

Yapılışı

Patlıcanları közlüyoruz ben közmatik kullanıyorum gerçek kömürde közlenmiş tadı verdiği için. Diğer tarafta kıymayı soğanı sarmısağı kekik kimyon tuz karabiber dileyenler acı kırmızı biber de ekleyebilir. maydanoz koyup köfte yoğuru gibi yoguruyoruz. sert bir köfte olacak.

 
 
Patlıcanları soyduktan sonra köfteyi bir tabakta ince olacak şekilde elimizle açıyor ve patlıcanların etrafına eti sarıyoruz.
Sarılan patlıcanların üzerine çok az zeytinyağ sürüyoruz ve 200 Derece fırında yaklaşık 30 dk pişiriyoruz.
Afiyet olsun.

Bunlarda en sevdiğim mevsim çiçekleri güzel kokuları ile evin havasını değiştiriyorlar. Ne zaman görsem dayanamam alırım.
 
 
Güllerde eşimin halasının bahçesinden onlarda mis gibi kokuyorlar. Bu mevsimde buralarda hala dalda gül görmek mümkün.
Ayrıca bahçede portakal ve turunç da vardı. Portakalın lezzetini anlatamam. ekşi bir tat beklerken mis gibi bir portakalla karşılaştım. Geçen gittiğimizde babanenin evinin bahçesinden topladığımız limonlarda bir şahane çıktı. Bahçeli evimiz olduğunda hemen portakal limon turunç ağaçları dikilecek :)


Alev

3 yorum:

  1. Bahçeli ev,ne güzel olur :)
    Patlıcan farklı bir tarif olmuş,denemek isterim.Et ve patlıcan iyi bir ikili.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yeni Yıldaki yeni hayallerim bahçeli ev ve bana ait bir cafe :) Güney yemeklerini seviyorsanız patlıcanları etli yemekler gerçekten güzel oluyor:)
      Sevgiler

      Sil
  2. Aaa ne güzel. Kesin ben de deneyeceğim. Eline sağlık.

    Kaynar ı bilen anne

    YanıtlaSil

Merhaba

Blogumu okuduğunuzda yorum bırakırsanız sevinirim. Ziyaret ettiğinizi ancak yorumlarınızdan anlayabiliyorum.
Teşekkürler