13 Aralık 2012 Perşembe

İstanbul'lu Olmak


Selamlarrrrr

İstanbul'lu olmak iyi bir şey mi kötü birşey mi anlamaya çalışıyorum. Mersin'e yerleştiğimden beri yaptığım çoğu şey insanları şaşırtıyor :) İstanbul'lunun diğer iller deki şanı pek iyi değilmiş onu anladım. Ön yargılar var. İstanbul'lu ve çalışan bir hanım isen eğer beceriksizsin :)

Yeni taşındığım ev için 1 aydır temizlik için yardımcı bir hanım arayışım vardı. Bir kaç denemeden sonra bir hanım geldi geçenlerde. Adana'lıymış. Benim için ve aslında yardımcı hanım için de sanırım enteresan bir gün oldu :) Temizliğin nesi enteresan demeyin arada yapılan sohbetler de ben baya değişik bir gün geçirdim. Bir kaç dialog paylaşıcam.

Kapıdan girişle beraber başladı maceramız. Bana bu hanımı tavsiye edip gönderen arkadaşım benim İstanbul'dan geldiğimi söylemiş. Dursun Hn. ile kahvaltı yaparken başladı sohbet sen İstanbul'lumusun dedi. Evet dedim. Hiç benzemiyorsun dedi :) Neden İstanbul'lu nasıl olur dedim. Başladı :) İstanbul'lular çıt kırıldım olur mıy mıy konuşur sen buralı gibisin. Konuşman andırıyor dedi. ( Bu arada sanırım benimde kullandığım kelimeler de biraz değişim oldu bazen bende fark ediyorum duyduklarımı kullanıyorum sanırım) :) Sonra temizlik başladı. Aralar da sorular soruyor bende yanıtlıyorum tabi. Mutfağımın bir bölümü salça konserve recel ve kurutulmuş bazı sebzeler le süslenmiş durumda ben süs diyorum ama aslında tüketiyoruz da tabi ama görüntüleri renkleri hoşuma gidiyor. Neyse bunları sen mi yaptın dedi. Evet dedim. Vay vay dedi benim gittiğim evlerde hiç böyle şeyler yok. Sen bunları nereden öğrendin yapmayı İstanbul'lular bilirmi ki bunları bunlar bizim köy evlerinde olur dedi. :) Bende biliyorum neden bilmeyeyim bunlar sağlıklı şeyler onun için hazırlarını almıyorum. Yoğurdumu ekmeğimi de kendim yapıyorum ( hatta keşke tarlam olsada organik tarım yapabilsem toprakla uğraşabilsem tarla işlerine koştursam diyemedim)  deyince daha da bir durum oldu yüzünün resmini çekip koymak isterdim doğrusu :)

Sıra öğlen yemek yemeğe gelince yine bir şaşkınlık :) Dolma yapmıştım. Yedikten sonra aaa bu dolmada aynı bizim burakiler gibi olmuş. Sen gerçekten İstanbul'lu olduğuna eminmisin demez mi?  Ben bile kendimden şüphe ettim. :) Acaba önceki hayatımda burada doğmuş olabilirmiyim? :)

Tabi ben bu şaşkınlık durumlarına alıştım aslında burada eşimin aileside bana aynı şaşkınlıkla yaklaşabiliyorlar. :) Aaaa onuda mı yapıyorsun kuru patlıcanı da biliyormusun. :) Geçen gün kermes te yine başıma geldi. Aaaa sen sarmısaklı köfteyi ( bir kaç adı var buralar da Fellah köftesi olarak biliyordum ben eşim başka bir isim daha söyledi sanırım arapça dan geliyor onu aklımda tutamamdım ) yedin mi hiç daha önce biliyormuydun diye.

Şimdi kısaca ben buralar da  kafalarda oluşan İstanbul'lu okumuş çalışmış kadın imajını değiştirmeye çalışıyorum kısaca :) Sonuçta insanız temasını  işleyerek :) Bakalım namımızı kurtarabilicem mi? :)


Bu aralar internetten alışveriş yapmaya iyice alıştım. Eskiden bu kadar rahat yapamazdım illa görmem ellemem koklamam lazım dı. :) Fakat Mersin'e geldiğimden beri bazı şeyleri bulmakta zorlanıyor olmam (tabi bu benim çevreyi ve dükkanları pek bilmediğim den kaynaklanıyor olabilir ) nedeniyle evin halılarını tesadüfen internette gezinirken bulduğum bir siteden sipariş etmeye  kadar gitti. Nasıl cesaret ettim bilmiyorum fakat yaptım siparişi ve sonuç mükemmel.

Sitenin adresi : www.asyahali.com

Teslimat hızlı kargo bedeli yok. Beğendediğin bir ürün gelir ise koşulsuz değişim hakkın var. Hoş bana gelen ürünlerin hepsini sevdim resimdekiler ile aynı idi. Diğer bir güzelliği ise dükkanlardaki fiyatlardan ucuz. İhtiyacı olan halı almayı düşünenlere mutlaka bir girip bakın derim.

Karaca dan aldığım çelik tencerelerimin çelik kısımlı kenarlarında çatlaklat oluştu kayıt gibi kesik çelik tencerenin böyle olduğunu ilk defa görerek ancak 2 ay kullandığım tencereleri götürdüm geri mağaza da sorgusuz sualsiz pat diye değiştirdiler. Meğerse Karaca Buse modelinin benim aldığım serisi fabrika hatalıymış. Yine aynı tencerenin başka bir üretim serisi ile değiştirdiler. Aradan bir ay geçmedi. Yeni verilenlerde çatladı. Geçen hafta götürdüm geri başka bir tencere ile değişim için klasik bunları merkeze göndericez gelen cevaba göre size bilgi veririz. Bakalım ne cevap gelecek. Bu arada firmanın aslında duyarsızlığına da kızdım. Muhtemelen tenceresi o hale gelen fakat geri getirmeye üşenen veya aman şimdi almazlar uğraşmayayım diyen bir çok insan vardır. İrtibat numalarımız var aldığımız ürünler kayıtlı madem sorun var bu üründe neden haber verip toplantmıyorsun. Müşteri hizmetleri ve Tüketici haklarında daha çok gidilecek yolumuz var anlaşılan...



Sevgi ve Mutlulukla Kalın

Alev




4 yorum:

  1. Süper bir yazı, ne çok detay ve ilginç olay var.
    Vallahi bravo, alışıyorsun sen bu işe. :-)

    Tencere kötü olmuş yaw. Emsan dan şaşma derim ben.

    Ha bide öperim.

    Yoğun anne

    YanıtlaSil
  2. Beğenmene sevindim hedefim daha çok yazı yazabilmek aslında konu çokta olurmu olmaz mi diye sansürden geçirdiğim için az yazı oluyor :)

    Karacanın seramik tencerelerinden çok memnun kaldım ama çelik tencere de sansım yaver gitmedi.

    Bende öperim sizleri :)

    YanıtlaSil
  3. Merhaba Alev Hanım,blogunuzu geziyorum şu anda.Ben de yeni blogculardanım.Tanıştığımıza memnun oldum..selamlar :))

    YanıtlaSil
  4. Merhaba Neşeli ve İncili Günler sizde hoşgeldiniz :)
    Keyifli paylaşımlar :)

    YanıtlaSil

Merhaba

Blogumu okuduğunuzda yorum bırakırsanız sevinirim. Ziyaret ettiğinizi ancak yorumlarınızdan anlayabiliyorum.
Teşekkürler