7 Kasım 2013 Perşembe

Hasret


Merhaba

Bugün hava biraz bulutlu buralarda. Galiba biraz da istediğim gibi

Biraz romantik biraz melankolik yazmak istedim.

Hasret
Yoksun ya kaç gündür.
Yarımım
İlkdefa ayrı kalmıyorum senden ama sanki ilkmiş gibi gidişinin boşluğu
 
Ne kadar çabuk alışıyor insan sana ve ne kadar zor, kabulleniyor ayrılığı
Sonunda kavuşmak olsada...
 
Son bir kaç gündür gözyaşım göz pınarlarımda
Hazır bekliyor
Ne zaman konuşsam akacak diye korkuyorum
 
Telefonum da bana bakıp gülen resmin arada ekranı seviyorum
Göresen deli dersin
 
Ki o kadar da meşgul ediyorum kendimi ama basaramıyorum sanırım
kalbimi meşgule düşürmeyi
 
Saymıyorum saat yada gün
Tek düşündüğüm kapıyı çalışın bana gülüşün sıcak öpüşün
 
Seni Seviyorum
Belki sıradan belki kolay bunu söylemek insanlık için
Ama benim ki kimsenin ki ile aynı değil biliyorum.
 
 
Sevgi ve Aşk hep hayatınızda olsun
 
Sevgiler
 
Alev
 
Louvre Müzesin den çok estekik ve anlamlı geldi.

6 Kasım 2013 Çarşamba

Sirkesiz Turşu Tarifi


Merhaba

Bu aralar oldukça yoğun günler yaşıyorum. Yüksek Lisansa başlamamla beraber derslerim hızlandı ve yoğun olarak ders takibi yaptığım için blog um dan biraz uzak kaldım.

Bu arada kışlık turşularımı da hazırladım. Fakat yazmaya vakit olmadı. Aslında daha biriktirdiğim bir çok konu ve yazı var.

Turşu ya gelince geçen sene herkesin bildiği gibi turşularımı kurdum. Fakat tatları benim pek bir hoşuma gitmemişti. Şu dışarıdan satılan turşuların tadı hep damağımda. Özelliklede Üsküdar daki Ünal Turşularından aldığım turşular lezzizdi. Araştırmalara başladım onlar ne yapıyorlar diye. Sonra da tesadüfen kardeşimin bir arkadaşının yaptığı tarif elime geçti. Kardeşim turşuyu pek bir met edince dedim bu kış o tarife gore yapacağım.

Yaptım ve sonuç mükemmel oldu. Yemeğe başladık turşularımızı hatta sanırım yaptıklarım yetmeyecek ek yapmaya başlayacağım.

Tarifi :

5 Litre Suya
1 çay bardağı Tuz ( turşuluk tuz)
1 Yemek kaşığı Toz şeker
1 avuç nohut
2 baş sarımsak
Kereviz yaprağı
Lahana Turşusuna kırmızı pul biberde attım. İsteğe bağlı olarak.

5 Litre suyu once kaynatıyoruz. Soğuyana yakın tuz ve şekeri ilave edip karıştırıyoruz.
Su iyice soğuduktan sonra malzemeleri dizmeye başlayabilirsiniz

Ben lahana biber ve kornişon turşuları yaptım.

Hepsini ayrı kavanozlarda yaptım. Zira olma süreleri farklı. Lahana 1 hafta 10 günde Biber kelek gibi malzemeler 15-20 günü bulabiliyormuş. Benim turşularım 10 gün içinde oldular.

Sıvı malzemeyi elimdeki kavanozlara ve yukarıda verilen tarife gore çoğalttım.

Malzeme diziminde her malzeme sırasından sonra mutlaka sarmısak ve nohut atıyorsunuz. yine aralara kereviz yaprağı yerleştiriyorsunuz.

Sonuç bir harika oldu. Herkese tavsiye ederim.

Afiyet olsun.

Sevgiler

Alev